top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Péixer

Project type

videoart

Fecha

2022

[inf. péixer o pàixer; ger. paixent; p. p. pascut; ind. pr. peixo o paixo, peixes o paixes, peix o paix, paixem, paixeu, peixen o paixen; ind. imperf. paixia, etc.; ind. fut. paixeré, etc.; subj. pr. peixi o paixi, peixis o paixis, peixi o paixi, paixem o pasquem, paixeu o pasqueu, peixin o paixin; subj. imperf. paixés o pasqués, etc.]

1 v. tr. [LC] Fornir d’aliment o de pastura (algú o alguna bèstia).
2 1 v. tr. [LC] Fornir d’aliment (un ocell, un infant, una persona gran, etc.), ficant-l’hi a la boca. Últimament ha perdut molt i l’hem de péixer.
2 2 v. tr. [LC] Fornir (d’aliment) un infant, una persona gran, etc., ficant-l’hi a la boca. La mare li ha pascut el dinar, els cigrons.
3 v. tr. i intr. [LC] Pasturar 1 i 2.


Una proposta sonora i visual de Neus Borrell, veu i Mercis Rossetti, vídeo. PÉIXER és el resultat de la residència al Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera.


El projecte reflexiona entorn a La pesca d'encerclament. Una de les darreres activitats artesanals relacionades amb la producció d'aliments a casa nostra. Es compon de dues parts. Un concert amb Neus Borrell a la veu, Sasha Agranov al violoncel i imatges de Mercis Rossetti i una peça de videoart de Mercis Rossetti configurada en 5 capítols que retrata l'experiència viscuda durant les sortides amb L'Agneta, vaixell de pesca d'encerclament. El saber del pescador Lluís Rodriguez i de la Dra. Marta Muñoz de la Facultat de Ciències de la UdG, però sobretot l'experiència a mar amb en Lluís i la tripulació de l'Agneta han pres forma en aquest treball visual i sonor on es veu i es canta al mar, a l'espurna tremolosa dels peixets a les caixes de gel, als cossos d'aigua, i al testimoni dels qui cada nit es juguen el jornal entre les xarxes.


Aquest projecte forma part del Festival Terra Teca Traca, coincidint amb l'any de la sobirania alimentària a Barcelona. Terra teca traca, rep el suport de l'Ajuntament de Barcelona, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya Universitat Oberta de Catalunya, Grup de recerca Urban Transformation and Global Change Laboratory (TURBA Lab) de l'IN3, en col·laboració amb la Universitat de Girona i la revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas i altres entitats col·laboradores d'arreu del territori.

bottom of page