top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Lo foc

Project type

Peça audiovisual (videoclip)

Date

novembre 2020

la cantant Neus Borrell i el guitarrista Miquel Joan han publicat a les xarxes socials el seu darrer treball. Amb el títol, “Lo foc”, el tàndem creatiu, en col·laboració amb el tablista Jordi Rallo, presenten una nova composició musical amb lletra del poeta Jacint Verdaguer. En aquesta ocasió hi sumen el treball audiovisual de Mercis Rossetti, que se serveix de la tècnica fotogràfica del col·lodió humit de Martí Andiñach, estudi especialitzat en l’ús d’aquesta tècnica del s.XIX. La producció compta amb el suport de la Fundació Jacint Verdaguer.

Els tres poemes que integren la composició són «Prop del riu», «Com un infant son estel» i «Lo foc de l'amor». Els dos primers formen part del llibre Roser de tot l’any i el segon de Perles del llibre d’Amic e Amat.

El treball audiovisual, en paraules de Mercis Rossetti, ‘es basa en percebre el conjunt de la composició com a quelcom líquid, moll. En la tècnica fotogràfica del col·lodió humit, la imatge queda fixada sobre el col·lodió, un líquid que es fotosensible i una vegada s’asseca deixa de ser-ho, el revelat el fa l’aigua i el positivat el cianur’. En el treball audiovisual de ‘Lo foc’ ‘la placa fotogràfica entra en relació amb el cos com a quelcom a revelar, i amb el cos com a element fotosensible a l’entrar a l’aigua. La veu acaba dins del líquid, i també revela’.

bottom of page